Diensten

Copywriting


Privéles


Prentenboeken

In 2013 verscheen mijn eerste prentenboek, De kleine grote kameleon, bij uitgeverij Clavis. Het boek werd geïllustreerd door Esther Leeuwrik, vertaald in het Deens, het Koreaans en het Chinees. In oktober 2014 verscheen een tweede prentenboek, Kleine Woelmuis, bij dezelfde uitgever. Het boek werd geïllustreerd door Alexandra Kervyn, vertaald in het Deens, het Engels en het Chinees. In mei 2017 verschijnt mijn derde prentenboek: Ik ga je missen, juf.

De kleine grote kameleon

De kleine grote kameleon

ISBN 9789044819212
Titel: De kleine grote kameleon
Auteur: Annemie Vandaele
Illustrator: Esther Leeuwrik
Thema's: Opgroeien & identiteit
5+/ NUR Prentenboeken (< 6 jaar)
Formaat: 300 x 216 x 9 mm

Eindelijk weet de kleine kameleon wat hij wil worden. Zijn ouders hebben hem dat al vaak horen zeggen, maar nu weet hij het dus écht: hij wil de grootste kameleon van de hele wereld zijn. Dan zullen papa en mama supertrots op hem zijn, toch? Papa gaat er glimlachend in mee, maar voor mama hoeft haar zoon helemaal niet de grootste te worden. Gewoon zichzelf zijn is goed genoeg. De kleine grote kameleon is voor 14,95 euro verkrijgbaar in de boekhandel.

Kleine woelmuis

Kleine woelmuis

ISBN 9789044823141
Titel: Kleine woelmuis
Auteur: Annemie Vandaele
Illustrator: Alexandra Kervyn
Thema's: afscheid nemen
4+/ NUR Prentenboeken (< 6 jaar)
Formaat: 250 x 260 mm

Er is een klein woelmuisje geboren. Alle dieren zijn blij, behalve Eekhoorn. Die ziet meteen dat er iets mis is: het muisje is ziek. Kleine Woelmuis wordt steeds zwakker. Bever, Hamster, Stekelvarken en Eekhoorn blijven dicht bij hem en zijn mama. Als Kleine Woelmuis zijn laatste adem heeft uitgeblazen, brengen de andere dieren hem in zijn mandje naar zee om afscheid te nemen. Kleine Woelmuis is voor 14,95 euro verkrijgbaar in de boekhandel.

Ik ga je missen, juf!

Ik ga je missen, juf!

ISBN 9789044829525
Titel: Ik ga je missen, juf!
Auteur: Annemie Vandaele
Illustrator: Carolien Westermann
4+/ NUR 273
Formaat: 210 x 290 mm

Straks begint de vakantie! In de holle boom van juf Hermelijn is het feest. Iedereen lijkt blij. Behalve Bever … Hij gaat zijn juf vooral heel erg missen. Gelukkig weet juf Hermelijn daar wel iets op … Ik ga je missen, juf! is een hartverwarmend verhaal over het einde van een schooljaar. Voor juffen, meesters en kleine hartenbrekers vanaf 4 jaar. Het is vanaf mei 2017 verkrijgbaar in de boekhandel voor 14,95 euro.


Workshops

Ik bied op dit moment twee voorleessessies/workshops aan voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

‘De kleine grote kameleon’

In deze sessie staat het boek ‘De kleine grote kameleon’ centraal. Eerst bekijken we samen hoe een prentenboek gemaakt wordt, daarna duiken we in de grote vertelkoffer en lezen en bekijken we het boek van naderbij. Wie zou er ook graag groot worden? En wat zou je graag doen als je groot bent? Of heeft klein zijn ook zijn voordelen? Is het belangrijk de grootste en de beste te zijn? Of mogen we allemaal zijn wie we zijn? We eindigen de workshop met een leuke opdracht.

‘Ik ga je missen, juf’

In deze sessie staat het boek ‘Ik ga je missen, juf’ centraal. Eerst staan we samen stil bij onze juf (of meester uiteraard). Wie is ze? Wat kan ze goed? Waarvoor zouden we wel eens dankjewel willen zeggen? Daarna lezen we samen het boek, graaien we in de rommelpot en zoeken we het antwoord op een heleboel vragen. Tot slot maken we samen iets moois voor de juf/meester, want een kleine pluim, dat verdienen ze toch af en toe.

 

Een voorleessessie kost 150 euro + verplaatsingsvergoeding. Subsidies zijn mogelijk via auteurslezingen.be.


Lezingen

In woord en beeld

Het verhaal achter een prentenboek

In deze lezing staan de vijf vragen centraal die ik als auteur het meeste voorgeschoteld krijg. Op die manier breng ik een verhaal over de weg naar het auteurschap, over de evolutie van prentenboeken doorheen de eeuwen, over de pedagogische en talige meerwaarde van prentenboeken, over het belang van voorlezen en breng ik wat tips en tricks voor wie met boeken aan de slag wil.

De lezing duurt ongeveer 1 uur en kost 250 euro + verplaatsingsvergoeding. Subsidies zijn mogelijk via auteurslezingen.be.


Taaltrainingen


Neem contact op >