Diensten

Copywriting

Als freelance copywriter deed ik doorheen de jaren heel wat ervaring op. Op alle mogelijk denkbare manieren heb ik taal en vorm gegeven aan de ideeën van mensen. Sinds april 2014 werk ik officieel als freelance copywriter voor Lannoo Campus.

Er zijn verschillende formules mogelijk:

1. Ghostwriting

Een ghostwriter is een schaduwschrijver. Je hoeft zelf niets te schrijven: er is een ghostwriter
die dat in alle anonimiteit in jouw plaats doet. Jij geeft de input aan de ghostwriter en
vervolgens gaat die aan de slag. Een speech, een column, een visietekst, een boek, alles
kan.

2. Copywriting

Bij copywriting lever je een manuscript in, een ruw document dat taalkundig gezien niet ‘af’
hoeft te zijn. Door de copywriter wordt dat volledig herwerkt. Er wordt structuur aangebracht in de tekst, zinnen of passages worden herschreven en fouten worden gecorrigeerd.

3. Correctiewerk

Heb je een manuscript dat een mooie structuur heeft en taalkundig gezien zo goed als af is,
maar wil je het graag nog eens laten nalezen? Dan kun je tevens op mij een beroep doen
voor het nodige correctiewerk.

Voor zowel ghostwriting, copywriting als correctiewerk wordt een uurtarief aangerekend van 35 euro, exclusief btw (6%).


Privéles

De snelste ‘taalwinst’ boek je in lessen die op jouw maat gesneden zijn. Zowel voor Engels als Nederlands verzorg ik privélessen. We bekijken in een eerste, vrijblijvend gesprek wat jouw noden of vragen zijn en van daaruit werken we een traject op maat uit.

Het tarief voor volwassenen bedraagt 50 euro/uur (inclusief btw).
Adolescenten en studenten betalen 30 euro/uur (inclusief btw).


Prentenboeken

In 2013 verscheen mijn eerste prentenboek, De kleine grote kameleon, bij uitgeverij Clavis. Het boek werd geïllustreerd door Esther Leeuwrik, vertaald in het Deens, het Koreaans en het Chinees. In oktober 2014 verscheen een tweede prentenboek, Kleine Woelmuis, bij dezelfde uitgever. Het boek werd geïllustreerd door Alexandra Kervyn, vertaald in het Deens, het Engels en het Chinees. In mei 2017 verschijnt mijn derde prentenboek: Ik ga je missen, juf.

De kleine grote kameleon

De kleine grote kameleon

ISBN 9789044819212
Titel: De kleine grote kameleon
Auteur: Annemie Vandaele
Illustrator: Esther Leeuwrik
Thema's: Opgroeien & identiteit
5+/ NUR Prentenboeken (< 6 jaar)
Formaat: 300 x 216 x 9 mm

Eindelijk weet de kleine kameleon wat hij wil worden. Zijn ouders hebben hem dat al vaak horen zeggen, maar nu weet hij het dus écht: hij wil de grootste kameleon van de hele wereld zijn. Dan zullen papa en mama supertrots op hem zijn, toch? Papa gaat er glimlachend in mee, maar voor mama hoeft haar zoon helemaal niet de grootste te worden. Gewoon zichzelf zijn is goed genoeg. De kleine grote kameleon is voor 14,95 euro verkrijgbaar in de boekhandel.

Kleine woelmuis

Kleine woelmuis

ISBN 9789044823141
Titel: Kleine woelmuis
Auteur: Annemie Vandaele
Illustrator: Alexandra Kervyn
Thema's: afscheid nemen
4+/ NUR Prentenboeken (< 6 jaar)
Formaat: 250 x 260 mm

Er is een klein woelmuisje geboren. Alle dieren zijn blij, behalve Eekhoorn. Die ziet meteen dat er iets mis is: het muisje is ziek. Kleine Woelmuis wordt steeds zwakker. Bever, Hamster, Stekelvarken en Eekhoorn blijven dicht bij hem en zijn mama. Als Kleine Woelmuis zijn laatste adem heeft uitgeblazen, brengen de andere dieren hem in zijn mandje naar zee om afscheid te nemen. Kleine Woelmuis is voor 14,95 euro verkrijgbaar in de boekhandel.

Ik ga je missen, juf!

Ik ga je missen, juf!

ISBN 9789044829525
Titel: Ik ga je missen, juf!
Auteur: Annemie Vandaele
Illustrator: Carolien Westermann
4+/ NUR 273
Formaat: 210 x 290 mm

Straks begint de vakantie! In de holle boom van juf Hermelijn is het feest. Iedereen lijkt blij. Behalve Bever … Hij gaat zijn juf vooral heel erg missen. Gelukkig weet juf Hermelijn daar wel iets op … Ik ga je missen, juf! is een hartverwarmend verhaal over het einde van een schooljaar. Voor juffen, meesters en kleine hartenbrekers vanaf 4 jaar. Het is vanaf mei 2017 verkrijgbaar in de boekhandel voor 14,95 euro.


Workshops

Sinds kort ben ik op pad met mijn vertelkoffer en strijk neer in kleuterscholen en bibliotheken met een workshop voor kleuters van vijf jaar.

‘Ik wil de grootste zijn’
Het boek ‘De kleine grote kameleon’ staat centraal in deze ‘kleuterworkshop’. Eerst kijken we wat er allemaal in de grote vertelkoffer zit. Daarna lezen we het boek voor en bekijken we het van naderbij. Wie zou er ook graag groot worden? En wat zou je graag doen als je groot bent? Of heeft klein zijn ook zijn voordelen? Is het belangrijk de grootste en de beste te zijn? Of mogen we allemaal zijn wie we zijn? We eindigen de workshop met een leuke opdracht.

In het najaar trek ik het land ook rond met een tweede workshop.

‘Het land aan de overkant’
In deze ‘kleuterworkshop’ werken we rond mijn tweede boek, dat in oktober 2014 verschijnt. Het wordt een aangrijpend verhaal over afscheid nemen. Ook in deze workshop duiken we eerst in de vertelkoffer. We lezen daarna het boek en bekijken het van naderbij. Worden de kleuters blij of verdrietig van het verhaal? Wie kent er iemand die al is doodgegaan? Wat gebeurt er dan? Waar is het land aan de overkant? Zouden we het kunnen kleuren of tekenen?

Het tarief voor deze workshops bedraagt 150 euro (inclusief btw) + verplaatsingsvergoeding. De workshops duren een uur tot anderhalf uur. Vanaf september kun je ervoor een subsidie aanvragen bij het Vlaams Fonds voor de Letteren.


Naast die workshops voorzie ik ook vorming op maat. Op vraag van een aantal pastorale organisaties ontwikkelde ik onlangs een t
oolshop met als titel:

‘Een spoor van inkt’
Voor velen is het een ware opgave in hun pen te kruipen en een bezinningstekst op papier te krijgen. In deze ‘werkwinkel’ krijg je een aantal tools aangereikt bij het schrijven van een goede tekst. Wat is jouw ‘schrijfprofiel’? Hoe begin je aan een tekst? Hoe geef je het vorm? En hoe werk je het af? Na een stevige inleiding, gaan we met pen en papier aan de slag.

Deze toolshop duurt een uur en kost 150 euro (inclusief btw) + verplaatsingsvergoeding.


Lezingen

Vanaf september 2014 start een lezingenreeks getiteld ‘Een prentenboek? Meer dan een boek!‘ Hoe ontstaat een prentenboek? Welke pedagogische waarde hebben prentenboeken in deze tijd? Hoe kunnen ze een meerwaarde genereren? Wat kunnen ze betekenen voor jong én oud? En wat onderscheidt een kwalitatief prentenboek van andere prentenboeken? In deze lezing hoor je er alles over.

Een lezing duurt 2×45 minuten. Het tarief bedraagt 300 euro (inclusief btw) + verplaatsingsvergoeding.


Taaltrainingen

Dt-training
Ben je een ondernemer en zie je te veel taalfouten in de mailings of brieven van je personeel? Is de dt-regel niet meer dan een vage herinnering of wordt er vaak gezondigd tegen de spelling van Engelse werkwoorden? Dan is de dt-training iets voor jou. Aan sneltempo halen we alle regels van onder het stof en oefenen we tot de spelling van de werkwoorden een automatisme wordt.

Spellingcheck
Ben je een ondernemer en zie je te veel spelfouten in het dagelijkse schrijven van je personeel? Bots je op te veel dt-fouten, fout gebruik van leestekens, zinsconstructies, die/dat, hen/hun …? Als copywriter maakte ik een overzicht van de meest voorkomende spelfouten en bied ik een training aan waarin al die typische fouten in sneltempo worden weggewerkt.

De trainingen zijn bedoeld voor groepen van 5 personen.
Een dt-training duurt 2 uur en kost 350 euro (inclusief btw) + verplaatsingsvergoeding.
De spellingcheck duurt 4 uur en kost 500 euro (inclusief btw) + verplaatsingsvergoeding.


Neem contact op >